Then Swänska Argus

Argus ögon blickar ut mot omvärlden – och förundras!

Om att sätta punkt

leave a comment »

Wanja Lundby-Wedin och LO har ensidigt försökt ”sätta punkt” för AMF-affären och den senaste tidens turbulens, men åtminstone Wanja fick nog ett bryskt uppvaknande när hon mötte Byggnads i Sundbyberg och metallare i Umeå igår, vilka med all önskvärd tydlighet visade att det nog inte är enkom upp till den felande att bestämma när saken är att anse som utagerad.

Lundby-Wedin säger:

Jag räknar med att förtroendet är naggat i kanten men jag vet inte hur svårt skadat det är. Det har målats upp en bild av att jag inte skött mitt uppdrag och inte levt efter de regelverk vi har och den bilden tar tid att förändra. (…) Om vi ska ha ofelbara ledare, vem hittar vi då? Att avgå hade varit oschysst mot dem som valt mig och dessutom fegt.

Det är inte många som vare sig ropar efter eller tror på ofelbara ledare, men vi ska ha kompetent ledarskap, och vad Wanja eventuellt och förståeligt inte vill tala om, eller möjligen och mer oroande inte kan inse, är att det är just hennes kompetens och omdöme som är allvarligt ifrågasatt. Hon har trots allt suttit som ordförande för LO och samtidigt haft 24 styrelseuppdrag, och det har tydligt framkommit att åtminstone ett av dessa uppdrag verkar ha skötts väldigt bristfälligt.

Annons

Written by Then Swänska Argus

08 april 2009 den 10:32

Publicerat i Politik, Retorik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: