Then Swänska Argus

Argus ögon blickar ut mot omvärlden – och förundras!

Ibland förvånas man!

with 5 comments

Det trodde jag inte: Marianne Samuelsson avgår! Det finns trots allt fortfarande någotsånär rakryggade människor i politiken. Sedan kommer det ju inte att gå någon som helst nöd på henne, hon blir ju inte arbetslös, likt andra som inte sköter sitt jobb och får sparken; det kommer att ordnas nytt arbete för henne på regeringskansliet, med största sannolikhet kommer hon inte ens att behöva gå ner i lön. Tänk er det, alla varslade industriarbetare. Hon är lurad i en fälla, påstår hon, och man ska döma henne efter hennes handlingar. Ett uttalande är också en handling, bäste fru Samuelsson. Jag hörde ingenting på inspelningen som tydde på att det skedde under vapenhot.

Annonser

Written by Then Swänska Argus

04 augusti 2009 den 16:29

Publicerat i Nyheter, Politik, Samhälle

Tagged with , ,

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. hon står liksom där med handen i kakburken och tycker att det är nån annans fel att hon står där och rotar…

  tinky

  04 augusti 2009 at 16:36

  • Tyvärr en inte helt ovanlig inställning nowadays…

   thenswanskaargus

   04 augusti 2009 at 20:38

 2. Jaha. Har hon kanske erhållit några ersättningar från den där gubben som hon särbehandlat betr. strandrätten?
  I så fall kan det vara en grej för van der Kwasten att kolla på.

  Ulf O Huddinge

  04 augusti 2009 at 16:42

 3. Fast eftersom uttalandena inte hade något samband med myndighetsutövningen så har hon inte misskött sitt jobb.
  Hon får andra arbetsuppgifter eftersom det är viktigt att allmänheten har förtroende för hennes opartiskhet i sin roll som myndighetsutövare (jämnför gärna med tpb-domaren).

  Du fick ej heller höra vilket sammanhang hennes uttalanden kom i. Det enda du vet är att det var menat som en privat diskussionoch att utalandena inte kom i samband med att Max Hanssons ärende behandlades.
  Men om man nu vile sätta dit henne så vore det ju trevligare om man gjorde det när det gäller de jippon hon varit i tillsammans med gazprol eller något annat som faktiskt är direkt upprörande,

  Mattias

  04 augusti 2009 at 17:13

  • Jaså hennes uttalande var inte i samband med Max Hansson, och det vet du? Ja, vad vet jag, du kanske var där. Uttalandena har samband med hennes myndighetsutövning, i den ingår bland annat strandskyddsfrågor, vilket just det här handlar om. Jag håller med dig om att det är oerhört viktigt att allmänheten har förtroende för hennes opartiskhet. Därför kan man heller inte (även om många försöker, även i helt andra sammanhang) hänvisa till att just det här _mötet_ (inte köksbordskonversation!) skulle vara en privat diskussion och därför inte relevant för hennes myndighetsutövning. Hon uttrycker mycket bestämt att hon tycker att myndigheter för ”rätt” personer ska kunna göra stora avsteg från gällande lagstiftning och regelverk. Om Nyamko Sabuni (bara för att ta ett vilt exempel) i något sammanhang skulle uttrycka att hon personligen hatar alla samer och skulle vilja bunta ihop dem i reservat eller förbjuda deras vistelse i Sverige, så har det betydelse för allmänhetens förtroende för henne, och hennes förmåga att sköta sitt jobb, även om det skulle vara så att hon officiellt förklarar sig icke-rasist. Men det är som sagt bara ett exempel.

   thenswanskaargus

   04 augusti 2009 at 20:37


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: