Then Swänska Argus

Argus ögon blickar ut mot omvärlden – och förundras!

Somliga inser inte när det är dags att lägga av

leave a comment »

Ser vi snart slutet på den här patetiska Gotlandshistorien med Marianne Samuelsson? Klart är i alla fall att vi har att göra med någon som helt enkelt inte vet när det är läge att hålla käften. Idag i DN skyller hon sin avgång på media, enligt numer känt manér fullkomligt utan självinsikt. Under en presskonferens igår ”talade hon ut” om sina känslor efter avgången. Enligt DN inledde hon med att poängtera sitt mångåriga arbete för hemlösa, missbrukare och barn i utsatta situationer. Vad nu det har med den här saken att göra. Vidare påstår hon ”Jag har alltid stridit för att alla har ett lika värde”. Mycket möjligt, men inte likhet inför lagar och bestämmelser. Vidare har hon mage att påstå att ”alla strandskyddsärenden behandlas lika. Det finns inte det minsta bevis för att jag skulle ha givit förmåner till näringsidkare.” Helt utan skrupler, trots att uttalanden från samme Samuelsson säger raka motsatsen: ”[Min] uppgift är att värna Gotlands ekonomi och utveckla företagandet. Att ge dispenser från strandskyddet är ett sätt att skapa en bra företagskultur på ön.” Dessutom har två gånger tidigare under det senaste året  länsstyrelsen på Gotland medgett undantag från strandskyddet trots att tjänstemännen inte ansett det vara möjligt. Det här gäller ansökningar, men Samuelsson har också tidigare gått emot sina tjänstemän och aktivt motsatt sig att utreda misstänkta brott mot strandskyddet. Och så, förstås, själva inspelningen som startade hela karusellen:

Samuelsson: ”Max Hansson är en av våra största företagsägare, eller den största företagsägaren vi har på ön. Och jag tror inte att Länsstyrelsen i Västra Götaland skulle bråka särskilt mycket om Volvochefen vill göra åtgärder i närheten av strand. Så man tar ju de hänsynen.”

Handläggare: ”Men ska man behandla folk så olika?”

Samuelsson: ”Ja, det gör man i lagstiftningen i dag. Man måste ta hänsyn till (ohörbart) behövs, tycker jag i alla fall. Vi får ju inte tappa näringsmöjligheter. Vi får inte tappa det som är väldigt angeläget för att Gotland ska ha arbetstillfällen. Vi kan inte bara ha människor som vandrar på stranden. Det kan man ju inte överleva på.”

Det är väl ganska tydligt vilken agenda hon jobbar efter?

Möjligen så långt som till ”dålig mediastrategisk kunskap” kan Samuelsson nu vidgå att hon gjort något fel, annars är hennes uttalanden fulla av ”lämpligt under nyhetstorkan”, ”misstolkad”, ”ur sitt sammanhang”, ”givit fel intryck”, ”hur jag uppfattas i samhället”. Uttalandet i inspelningen framstår ändå i all önskvärd tydlighet, och det kom under ett officiellt möte med länsstyrelsens tjänstemän. Hon har dessutom inte i sak backat från det inspelade uttalande, utan gång efter annan beklagat det faktum att det spelades in och nu kommit till allmän kännedom. Och förstås det vidriga påhoppet på en i och för sig i (de flesta) media icke namngiven medarbetare, ”Jag är lockad i en fälla av en illojal medarbetare med en egen politisk agenda”.

I andra bloggar finns några bra uttalanden som jag gärna vill dela: ”Tillåtet att vara dum, dumt att bevisa” skriver till exempel Norah4you. Liksom jag tycker Karl Sigfrid att det är upprörande att inkompetens (återigen) ger arbetsfria inkomster.

Det enda jag möjligen kan beklaga i hela ärendet är att det förmodligen finns en hel del andra länsstyrelser där likaledes osakliga beslut tagits och mygel pågått i skydd av medieskuggan.Det finns nog en och annan som avbrutit sin semester i förtid, tagit sig in på jobbet och värmt upp dokumentförstöraren.

Annonser

Written by Then Swänska Argus

06 augusti 2009 den 11:14

Publicerat i Nyheter, Politik

Tagged with , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: