Then Swänska Argus

Argus ögon blickar ut mot omvärlden – och förundras!

Man MÅSTE lära sig tänka kritiskt!

leave a comment »

TV-sveriges avskrädeshög Kanal 5 lanserade i söndags sin nya satsning ”Fenomen”, där ”Sveriges bästa mentalist” ska koras under överinseende av mentalisten Uri Geller. Jag skriver medvetet mentalist, för det har flera gånger avslöjats, och Geller själv har tidigare också själv medgivit, att det han ägnat sig åt inte har handlat om några paranormala förmågor, utan om rena trick.

I söndags skulle Geller återigen genomföra ett trick, med tv-publikens hjälp. Alla skulle gå och leta fram en gammal klocka som inte fungerar, säga ”1-2-3-FUNGERA!” och så skulle den börja ticka igen. Och – och  här kommer en av de kritiska poängerna i det hela – sedan OM ”något” (vad som helst!) började fungera där hemma, ringa in och berätta det! Alla tusentals (om det nu av en ren händelse skulle vara så många som tittar) som INTE har något hemma som började fungera ska naturligtvis inte ringa! I det paranormala charlataneriet räknas nämligen inte missarna, bara sammanträffandena, vilka naturligtvis beskrivs som ”träffar”.

Aftonbladet, denna ”fantastiska” publikation, har lyckats gräva upp Annika Karlsson, 38, från Tumba, som en knapp vecka innan programmet lyckats lägga sin mobiltelefon i samma påse som ett öppnat mjölkpaket. Mobiltelefonen blev alltså blöt av mjölk. Hur blöt? Tillräckligt blöt för att vara ”stendöd”, men det krävs inte så väldigt mycket väta för att en telefon ska kortslutas så den inte fungerar. Tills den torkat igen. En knapp vecka senare började telefonen ”plötsligt” fungera igen. För det första: vad finns det som tyder på ens en korrelation med Gellers framträdande i tv? Annika uppger i en bisats i ”artikeln” att hon redan hunnit köpa en ny mobiltelefon. Har hon kollat varje dag att den gamla inte börjat fungera igen? Vad säger att den började fungera när Geller sa ”1-2-3-fungera”?

Men, här kommer det allra värsta, som kan göra mig mörkrädd och tappa all tro på människan.

Förklaringen att mobilen på något sätt skulle ha torkat och att det var därför den gick i gång igen tycker hon inte är trolig.

– Nej, den funkade verkligen inte och mjölk är inte alls som vatten utan hela telefonen var kladdig, säger hon.

Men snälla! Att mobilen har torkat och därefter fungerar är alltså mindre troligt än att en israelisk trollkonstnär på något sätt som ingen någonsin lyckats påvisa mekanismerna bakom med tankekraft påverkat elektroniken så den börjar fungera igen! Vad är det med folk???!!!

Annons

Written by Then Swänska Argus

29 mars 2011 den 18:59

Publicerat i TV

Tagged with , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: